کانون اندیشه دانشجوی مسلمان..

کانون اندیشه دانشجوی مسلمان..
نویسندگان

گروه های سیاسی و انتخابات ریاست جمهوری 1392

چهارشنبه, ۳ آبان ۱۳۹۱، ۰۱:۳۸ ب.ظ

 

۲. تکیه بر روی نقاط قوت مجلس نهم: از آنجایی که بیشتر نمایندگان مجلس جزء اصولگریان هستند، این عامل باعث می-شود که این طیف، برای برنامه های خود حساب ویژه ای روی مجلس نهم باز کنند و سعی کند که از توان خود در مجلس شورای اسلامی برای هماهنگی هر چه بیشتر در عرصه انتخابات ریاست جمهوری استقاده کنند.

3. تأکید بر گفتمان پیشرفت و عدالت: دهه پیشرفت و عدالت که اکنون در درون آن قرار داریم و دولت یازدهم در این دهه انتخاب می شود، یکی از برهه های مهم و اثرگذار در جمهوری اسلامی است. این پیشرفت که هم در عرصه های مادی و هم معنوی است، می تواند جمهوری اسلامی را هر چه بیشتر و بهتر به اهداف بلندمدت خود نزدیک کند. این گفتمان در انتخابات ریاست جمهوری 1392 قطعاً یکی از شعارها و اهداف مهم گروه های اصولگراست که سعی می نمایند طبق آن برنامه-ریزی و عمل نمایند.

4. بحث اتحاد یا انشعاب: بحث اتحاد بین نیروهای اصولگرا از انتخابات های گذشته و به صورت بسیار حساس در بین آنها وجود داشته است.

 

حامیان دولت به دنبال حفظ قدرت

 به صورت کلی حامیان دولت و شخص احمدی نژاد را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:

1. نیروهای سابق اطلاعات (کاندیداهای بالقوه: مشایی، بقایی، میرحسن موسوی و سید احمد موسوی)

2. گروه مدیران میانی نظام (کاندیداهای بالقوه: رحیمی)

3. وزاری و نیروهای فعال دولت دهم (کاندیداهای بالقوه: نیکزاد، دانشجو، صالحی، رستم قاسمی، غضنفری و ثمره هاشمی)

4. جبهه پایداری (کاندیداهای بالقوه: جلیلی، لنکرانی، الهام، فتاح و حدادعادل).

آنچه می تواند حامیان دولت را در کنار یکدیگر جمع کند و به آنان هویت ببخشد، عوامل زیر است:

 ۱. تکیه بر روی نقاط قوت دولت نهم و دهم: از آنجا که اغلب این افراد، اعضای فعال دولت نهم و دهم یا از حامیان مهم این دو دولت بوده اند، بیشترین تکیه و اعتماد خود را بر روی فعالیت های این دولت قرار می دهند.

۲. حضور فعال و دوپهلو در سیاست خارجی: دولت های نهم و دهم در عرصه سیاست خارجی بسیار فعال و پویا بودند و در برخی موارد نیز سیاست هایی را به صورت دوپهلو اتخاذ می-نمود، مثل بحث رابطه با آمریکا که توسط احمدی نژاد به صورت مبهم و دوپهلو ارائه می شده است.

3. تکیه بیشتر بر روی شهرهای کوچک و روستاها: به دلیل انجام برخی طرح های اقتصادی و فرهنگی مثل هدفمندسازی یارانه ها و سفرهای استانی، دولت نهم و دهم توانسته است در روستاها و شهرهای کوچک دارای پایگاه رأی بسیار قوی باشد و در انتخابات 88 نیز دیدیم که اکثر آراء روستاها به احمدی نژاد اختصاص یافت. این واقعیت در شعارها و برنامه های حامیان دولت در انتخابات 1392 بسیار مؤثر و حیاتی است و آنان سعی می نمایند از این ظرفیت حداکثر استفاده را بکنند. 

اصلاح طلبان، ناراضی از وضع موجود

 به طور کلی اصلاح طلبان و کاندیدهای بالقوه آنها در انتخابات 1392 را می توان به شش دسته تقسیم کرد:

1. اصلاح طلبان حامی سران فتنه. (شاید در انتخابات شرکت نکنند یا از گروه دو و سه دفاع کنند).

2. اصلاح طلبان تندرو (کاندیداهای بالقوه: عبدالله نوری و موسوی خوئینی ها).

3. اصلاح طلبان حامی خاتمی (کاندیدای بالقوه: خاتمی)

4. اصلاح طلبان حامی هاشمی رفسنجانی. (کاندیداهای بالقوه: حسن روحانی و ناطق نوری).

5. اصطلاح طلبان معتدل. (کاندیداهای بالقوه: نجفی، جهانگیری، خرازی، عارف و سیدحسن خمینی).

6. اصلاح طلبان نماینده مجلس. (کاندیدای بالقوه: کمالی).

 کدام از گروه های اصلاح طلب سعی می کنند که برای بازبینی هویت خود و شکل دهی به یک هویت جدید، بر اساس مؤلفه های خاصی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شرکت کنند؛ که به آنها اشاره می کنیم:

 ۱. انتقاد از عملکرد دولت احمدی نژاد: اولین نقطه مشترک که باعث هویت بخشی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم می شود، اشتراک آنها در انتقاد از دولت نهم و دهم است.

۲. نقد شورای نگهبان: بیشتر گروه های اصلاح طلب نسبت به عملکرد شورای نگهبان انتقاد دارند و این انتقادها را نیز تاکنون بارها مطرح کرده اند.

۳. سیاست خارجی معتدل و دارای تساهل و تسامح: نقطه اشتراک دومی که باعث شکل گیری یک هویت مشترک در بین اصلاح-طلبان شده است، سیاست خارجی معتدل و مواضع متساهل آنها نسبت به رابطه با آمریکاست

۴. تکیه کردن بر روی دوران ریاست جمهوری خاتمی: اغلب گروه های اصلاح طلب دوران ریاست جمهوری خاتمی را بهترین دوران در نظام جمهوری اسلامی می دانند و یک حس نوستالژیک نسبت به این دوران دارند. آنها سعی می کنند که بر نقاط قوت این دوران تکیه کنند و نقاط ضعف این دوران را نیز کوچک جلوه دهند.

۵ . تعیین تکلیف نسبت به سران فتنه: یکی از مطالبات مهمی که پس از فتنه 88 مطرح شد، مرزبندی گروه های مختلف نسبت به سران فتنه بود. در این بین، اصلاح طلبان به دلیل برخی نزدیکی های فکری و اجرایی که با سران فتنه داشتند بیشتر از بقیه گروه های سیاسی در معرض این مرزبندی قرار گرفتند. بر این اساس، می توان گفت که تعیین دقیق و شفاف موضع گروه-های مختلف اصلاح طلب نسبت به سران فتنه، یکی از مهم ترین مؤلفه های هویتی آنان را تشکیل می دهد. 

 ۶. تکیه و تبلیغات بیشتر بر روی آراء شهرهای بزرگ و بخصوص تهران و شهرهای دارای اقلیت مذهبی: انتخابات های گذشته و بخصوص انتخابات 88، نشان داد که آراء اصلاح طلبان در شهرهای پرجمعیت و بخصوص تهران، نسبت به روستاها و شهرهای کوچک بیشتر است و همچنین شهرهای دارای اقلیت مذهبی بیشتر طرفدار اصلاح طلبان هستند؛ همین زمینه موجب می-شود که اصلاح طلبان تمرکز قدرت خود را در اینگونه شهرها قرار دهند. این نوع تمرکز باعث به وجود آمدن هویتی خاص و با شعارهای متفاوت نسبت به بقیه گروه ها می شود.

  • یکی از ما چند نفر

نظرات  (۴)

خوب بود.
ممنون خوب بود
سلام
چیش خوب بود
بیکاراااااااااااااااااااااا!!!
پاسخ:
اول از همه رعایت ادب ضروری است!دوم اینکه مطالبی که احساس میکنید برای بیکارهاست!!!نخونید!کسی اجبارتون کرده؟
باز هم انتخابات ... باز هم فضای باز فرهنگی ، سیاسی الکی باز هم عوام فریبی و باز ...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی